ISO sertificēts valodu pakalpojumu uzņēmums ar 30 gadu pieredzi

Jaunumi

Sandras Veinbergas grāmatu prezentācija pulcē mediju personības

Sandras Veinbergas grāmatu prezentācija pulcē mediju personības

Informācija medijiem

Pirms 2010. gada Ziemassvētkiem Rīgas mākslas galerijā Birkenfelds notika Zviedrijā un Latvijā dzīvojošās pazīstamās žurnālistes un publicistes mediju un publisko attiecību pētnieces Sandras Veinbergas tikko iznākušo monogrāfiju  „Censorship - the Mission of the Media” un ”Mediju misija. Preses attīstības tendences Latvijā pēc valsts neatkarības atjaunošanas (1990-2010)” prezentācija. Sandra Veinberga ir arī Baltic Media Ltd PR kursu lektore.

Pasākums pulcēja Sandras grāmatu varoņus, ar mediju studijām un pētniecību saistīto akadēmisko aprindu pārstāvjus, žurnālistu informācijas avotus un citas drosmīgas mediju un informātikas zinātņu personības.

Sandra uz prezentāciju ar īpašām solidaritātes jūtam uzaicināja cenzūras un varas iestāžu vajātos demokrātijas sargus tādus kā Ilze Nagla, Ilmārs Poikāns, Sergejs Kruks un citus, jo viņa pati labi uz savas ādas izbaudījusi, ar ko jārēķinās, ja gribi sabiedrībai pateikt to ko kāds cits grib noslēpt.

Viesu vidū bija arī augstskolu, kā arī modes pasaules personības, kas vienā saviesīgā pasākumā un telpā tiekas reti.

Sandra Veinberga pasākumu rīkoja elegantā skandināvu stilā, cenšoties visus ielūgtos viesus savstarpēji sapazīstināt, lai žurnālisti un akadēmisko aprindu pārstāvji ne tikai veidotu jaunus kontaktus, bet arī patīkami pavadītu laiku.

Sandras draugs modes dizaineris Gints Bude, kas arī bija viesu vidū  uzsvēra, ka prezentācija bija ar glamūrīgu pieskārienu, ko nodrošināja Sandras personība. 

Sandras Veinbergas grāmatu par cenzūru, kas ir paredzēta starptautiskai auditorijai, izdeva Liepājas Universitāte, kur Sandra jau gadu strādā par vadošo pētnieci un viesprofesori, bet Mediju Misiju izdota apgādā Zvaigzne, kas izdevis arī visas iepriekšējās trīs Sandras grāmatas par medijiem un PR.

Pirms 4 gadiem iznākusī grāmata „Publiskās attiecības - PR” ir pārdota Latvijā ļoti lielā metienā 3500 eksemplāros un ir studentu, PR darbinieku, preses sekretāru un politiķu grāmatu plauktos.


Teksts un foto Baltic Media

Attēlos:

Sandra Veinberg

Stila un modes „policists” Gints Bude augstu novērtēja Sandras apģērba gaumes izjūtu, bet Sandra jau zināja, ka nevar kļūdīties, ja uzvelk Zviedrijā populārās britu dizaineres Lauras Ašlejas (Laura Ashley)  Merilinas Monro stilā darināto kleitu.

Sandra Veinberga 
Viesu vidū labi jutās Baltic Media darbinieki: izpilddirektors Aigars Apsāns ar draudzeni Mariku Dejunu no Baltkom, Biroja vadītaja Arta Locāne, mārketinga direktors Kaspars Zverģis un valodu kursu direktors Ivars Lazdiņš, kas organizē Sandras komunikācijas kursus Baltic Media režijā.

Sandra Veinberga 
Arta Locāne nevar atrauties no Birkenfelda gleznu ekspozīcijas.

Sandra Veinberga

Kaspars Zvergis un Ivars Lazdiņš pie Sandras grāmatas vāka postera.

Sandra Veinberga
Prezentāciju vadīja pazīstamā PR personība Rita Voronkova , kas uzsvēra, ka klātesošos cilvēkus un abu grāmatu autori vieno jēdziens ‘drosme”

Sandra Veinberga
Gints Bude un viņa modeļu aģentūras preses sekretārs Dainis Bērziņš ir pirmie, kas saņēma autores autogrāfus.

Sandra Veinberga
Sandra Veinberga sniedz interviju LTV ziņu dienesta korespondentei.
Sandra Veinberga
Cenzūras pētījumus Sandra turpinās Liepājas Universitātē  Dainas Celmas vadītā institūta paspārnē.
Sandra Veinberga
Žurnāliste Ksenija Zagarovska (izdevniecība Petit), kura ir Mediju Misijas varoņu skaitā, sacīja, ka šis viņasprāt, ir pirmais pasākums, kurā tiekas latviešu un krievu mediju pārstāvji.
Sandra Veinberga
Par cenzūras upuri sevi var dēvēt arī bijušais LTV šefs Jānis Holšteins, kas pēc franču televīzijas filmas par Putina diktatūru noņemšanu no ētera it kā horizontālā taimkoda kļūdas dēļ, bija spiests atkāpties, tagad  strādā augstskolā RISEBA un māca jaunos TV speciālistus ar radio SWH  žurnālistu, popmūzikas producentu  un doktorantu Juri Milleru droši vien apspriež  ne tikai cenzūras veidus, bet arī Jura izredzes kļūt par jauno LTV ģenerāldirektoru.
Sandra Veinberga
Ar Latvijas Džūljenu Asanžu – Ilmāru Poikānu, kurš gada sākumā atklāju „caurumu” VID datorsistēmā, nofotografēties gribēja daudzi, arī galerijas Birkenfleds īpašnieks Toms Zvirbulis.

Sandra Veinberga

Sandru Veinbergu ar savu klātbūtni pagodināja ar labu humora izjūtu apveltītais latviešu žurnālistikas ikona Ēriks Hānbergs, kurš Sandrai uzdāvināja mazu balzāma pudelīti drosmes un izturības veicināšanai.

Sandra Veinberga
Populārās un ietekmīgās Latvijas Radio programmas Krustpunkti producente Ingrīda Ābola iepazinās arī ar Oskaru Zīdu, kas tikko no rektora krēsla akadēmiskā vidē pārcēlās uz pavisam citu vidi - Saeimu.

Sandra Veinberga
Mediju misija un cenzūra nav sveši jēdzieni LTV Programmu direktorēm Sarmītei Plūmei un Baibai Šmitei, RISEBA mācību spēkam Jānim Holšteinam, izdevniecības Zvaigzne galvenajai redaktorei Ilzei Briģei, žurnāla Kabinets redaktoram Arnim Terzēnam, žurnālistikas profesoram Sergejam Krukam, LTV programmas De facto vadītājai Ilzei Naglai, doktorantei Ingai Pūrei un Dienas žurnālistei Ilze Brinkmanei.
Sandra VeinbergaLatvijas Žurnālistu savienības priekšsēdētājs Juris Paiders dzīvā sarunā ar Kseniju Zagarovsku un  Latvijas privāto elektronisko mediju asociācijas vadītāju Guntu Līdaku droši vien runā  par Veinbergas cenzūras grāmatu un Juris var dalīties pieredzē, vai cenzūra skāra viņa savulaik izdoto latviešu seksa tikumu monogrāfiju „Tradicionālā latviešu seksualitāte".
Sandra Veinberga

Marika Dejuna pārstāvēja lielāko Latvijas kabeļtelevīzijas uzņēmumu Baltkom un grāmatā Mediju Misija plaši aprakstīto izdevniecību Rīgas Viļņi.

Sandra Veinberga

Sandra Veinberga mediju jautājumos bieži ir konsultējusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietnieci  Daci Bucenieci (pirmā no labās). Tagad konsultācija notiek O. Zīda klātbūtnē.

Sandra Veinberga

 Žurnālisti un publicisti Lidija Dārziņa, Ēriks Hānbergs un Sandra Veinberga visi trīs kādreiz strādāja Ē. Hānbergam piederošajā NRA.

Sandra Veinberga

 LTV programmu direktore Baiba Šmite, RISEBA katedras vadītājs Jānis Holšteins, Izdevniecības Zvaigznegalvenā redaktore Ilze Briģe

Sandra Veinberga

Ilmārs Poikāns, LiepU zinātnes prorektore Ieva Ozola, Inga Pūre (LiepU)

© Baltic Media Ltd.

Kampars maldīgi domā, ka Baltic Media izmanto viņa politiskie konkurenti

Latvijas ekonomikas ministrs intervijā interneta portālam TVNet 2010. gada 20. martā apgalvo, ka starptautisko valodu pakalpojumu uzņēmumu Baltic Media  izmantojuši „atsevišķi  politiskie konkurenti”.  

1 2 3